top of page

Egy cég, 7 millió elégedett páciens - Az Invisalign története

A digitális, láthatatlan sínes (aligner) fogszabályozás története 1997-re nyúlik vissza, amikor is Zia Christi, egy fogszabályozós páciens fejéből, - aki történetesen akkor a Morgan Stanley befektetési bankára volt- kipattant az ötlet.


140 millió USD befektetéssel alapította meg a céget, az Align Technology-t, amit 2 év múlva további 130 millió követett. 1998-ban már olyan szinten állt a fejlesztés, hogy megkapták az Invisalign-ra az FDA minősítést.


2000-ben léptek ki a nemzetközi piacra. Hamar nagy siker lett a termék, mára a 7 milliót is meghaladja a világszerte kezelt páciensek száma.


Mint ahogy ilyenkor lenni szokott, megjelentek a "másolatok". Már 27 cég létezik itthon és külföldön, akik láthatatlan, digitális fogszabályozó terméket kínálnak. Ember legyen a talpán, aki eligazodik ebben a választékban.


Sok út vezet Rómába, szól a mondás és sok közlekedési eszközzel is oda lehet jutni. A lovaskocsi, a Trabant, a Suzuki és a Mercedesz is odaér. Nyilván nem ugyanannyi idő alatt és az esetleg elszenvedett kényelmetlenségek sem ugyanolyanok.


Nagyjából ez a helyzet a láthatatlan alignerekkel is. Küllemben hasonlóak, a működésük is hasonló, de a teljesítményük eltérő.

Ennek oka pedig főként a pénz vagyis, hogy mennyit tudnak fejlesztésekbe invesztálni. Az Align Technology értéke 2017-ben 20 milliárd USD volt, drasztikusan növekvő nyereséggel, amit visszaforgathatnak. Ilyen összegekkel kevés cég versenyezhet, különösen nem itthon.

🔹Az Invisalign sínek anyaga szabadalom. 260 anyag közül választották ki. Ezzel érhető el a gyengéd, a fogak gyökerét kímélő, ugyanakkor gyors mozgatás. 🔹A világon egyedülálló beépített harapási rámpa,a precíziós kivágás sokkal megjósolhatóbbá teszik a fogak mozgatásának eredményét. 🔹Az Invisalign lelke a software, ami megtervezi minden egyes fog megfelelő időben és megfelelő sorrendben történő mozgatását.


Kollégánk, Felkai doktor már a kezdetekkor, 2002-ben csatlakozott az Invisalign felhasználókhoz, 2016 óta az Invisalign Platinum Plus orvosa. Ez azt jelenti, hogy évente 60-400 beteget kezel ezzel a rndszerrel, tehát óriási tapasztalattal rendelkezik. Ezen túl az Invisalign mentora és nemzetközi előadója is, így a legjobb kezekben tudhatja magát, ha láthatatlan fogszabályozást szeretne.

Időpontkérés: +3630/530-2606

37 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page