top of page

ÖNLIGÍROZÓ FOGSZABÁLYOZÓK

HARMONIKUS ÉS RENDEZETT MOSOLYRA VÁGYIK?

Köztudott, hogy fogszabályozással a fogak szépen sorbarendezhetőek, viszont néhány elavult tévhit miatt sokaknak ez a lehetőség csak vágyálom marad. Pedig az önligírozó fogszabályozó rendszerek rég rácáfoltak a fogszabályozással járó vélt kellemetlenségekre.

MI AZ ÖNLIGÍROZÓ FOGSZABÁLYOZÓ?

Az önligírozó fogszabályozók a hagyományos rögzített fogszabályozó készülékek egy korszerű típusai.  A hagyományos fogszabályozó bracketeknél (“tappancsok” a fogakon) kicsi szilikon gumikarikákkal (ún. ligatúrákkal) rögzítik a fogakat mozgató ívet.  Ezzel szemben az önligírozó rendszereknél nincs szükség gumikra, kiegészítő elemekre. Itt a bracketbe épített speciális zárak rögzítik az ívet. Így kisebb erőkkel, mégis hatékonyabban mozgathatóak segítségükkel a fogak. Ennek köszönhetően a fogszabályozás ma már diszkréten, kíméletesen és gyorsan kivitelezhető.

6 TÉVHIT, MELYRE AZ ÖNLIGÍROZÓ FOGSZABÁLYOZÓK RÁCÁFOLNAK

A fogszabályozás alatt a jó szájhigiéne és a rendszeres rendelői tisztítás még inkább elengedhetetlen a fogak és a fogágy egészségének megőrzése szempontjából.

A FOGSZABÁLYOZÁS EGY ÉVEKIG ELHÚZÓDÓ KEZELÉS

Az önligírozó rendszerekkel lerövidíthető a kezelés időtartama. Az önzáró bracket-eknek köszönhetően a fogak hatékonyabban mozgathatók, így akár 50%-kal rövidebb ideig kell viselni a rögzített készüléket. Kontrollokra is ritkábban kell járni vele (kb. 2 havonta), így kevesebb a fogorvosi székben töltött idő.

A FOGSZABÁLYOZÁS FÁJDALMAS

Az önligírozó fogszabályozóknál a gumik hiánya miatt  jelentősen kisebb a súrlódás a készülékben, ezért a fogakat lágy erőkkel is hatékonyan lehet a kívánt pozícióba mozgatni. A fogakra ható kisebb erőnek több előnye is van: kisebb a fogszabályozás elején és az ívcseréknél tapasztalható kellemetlen, feszítő érzés, fájdalom,  valamint jelentősen csökken a gyökérfelszívódás esélye.

A FOGSZABÁLYOZÁSHOZ FOGAT KELL HÚZNI

Az önligírozó fogszabályozókkal a fogív nagyobb tágulását lehet elérni anélkül, hogy fennállna a fog csontból történő kimozdításának kockázata. Ezáltal legtöbbször elkerülhető a foghúzás, ami a hagyományos rögzített készülékek esetében viszonylag gyakori. Ráadásul a széles fogív esztétikusabb is.

FELNŐTT KORBAN NEM LEHET FOGSZABÁLYOZTATNI

Az önligírozó fogszabályozó készülékek nagy oldalirányú tágító képessége miatt hatalmas fokú torlódásokat lehet foghúzás nélkül megoldani, és kiemelkedően szép arcesztétikai eredmény és széles mosoly érhető el a segítségükkel. Ez a  technológia előnyösebb a fogak és a fogágy számára is. Sokkal könnyebb jó fogsorérintkezést (alsó-felső fogívek találkozása) elérni vele, a viselete komfortos, ezért kifejezetten ajánlott felnőttkori fogszabályozásra.

A FOGSZABÁLYOZÓ CSÚNYA

Az önligírozó fogszabályozó készülékekkel megvalósítható a szinte láthatatlan fogszabályozás. Nem csak fém, de fehér színű porcelán vagy átlátszó zafír bracketekkel is elkészíthetők, így a fogszabályozás ideje alatt sem kell rejtegetnie mosolyát.

A BRACKETEK KÖRÜL BESZUVASODNAK A FOGAK

A rögzített fogszabályozók viselése kétség kívül nagy odafigyelést igényel a szájhigiéne szempontjából. Mindazonáltal az önligírozó készülékek tisztítása egyszerűbb és kevesebb időráfordítással jár, mint a hagyományos rögzített fogszabályozóké, mert a gumimentes bracketek felszínén nehezebben tapad meg a lepedék.

AZ ÖNLIGÍROZÓ FOGSZABÁLYOZÓK ELŐNYEI

FOGSZABÁLYOZÁS MENETE GYORSABB, RITKÁBB KONTROLLT IGÉNYEL

KIEMELKEDŐ ARCESZTÉTIKAI EREDMÉNY

ELŐNYÖSEBB A FOGAK ÉS FOGÁGY SZÁMÁRA

KÉNYELMESEBB VISELET

FELNŐTT KORBAN IS IGEN HATÁSOS

ELKERÜLHETŐ A FOGHÚZÁS

MIT TEHETÜNK A TARTÓS EREDMÉNYÉRT?

Hasonlóan más eljárásokhoz, az önligírozó készülékkel történő fogzsabályozást is myofunkcionális terápiával egészítjük ki a Volom Dental-nál.

 

Ez egy speciális terápia, ahol a fogsor rendezetlenségét okozó rossz szokásokat, káros  izomfunkciókat korrigáljuk. Megszüntetve a szabálytalanság okait (például szájlégzés, nyitott szájtartás, rossz nyelvpozíció, nyelvlökéses nyelés)  elkerülhetjük, hogy fogai a fogszabályozás utáni években visszarendeződjenek, így tartósan szép marad a mosolya.

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek 9.00-20.00

Hétvégén zárva tartunk. 

+36 1 214 3551 / +36 30 530 2606

bottom of page