top of page

FOGÁSZATI HIDAK

ELVESZTETT FOG PÓTLÁSA FOGÁSZATI HÍDDAL

Fogászati hidat olyan esetekben alkalmazunk, amikor egy (vagy több egymás melletti) fogunkat elveszítjük. Ha az elvesztett fogat nem pótoltatjuk időben, fogsorunk egyensúlya felborulhat: fogaink elmozdulnak, harapásunk megváltozik, mely fogszorításhoz vezethet és  rágóképességünk is csökken.


Az éjszakai fogszorítók/-csikorgatók kialvatlanul,  nyak- és vállizom kötöttséggel ébrednek, és lassanként elkoptatják egészséges fogaikat is, így a fogpótlás halogatásával csak még komplikáltabbá válik a későbbi kezelés.

FOGÁSZATI HIDAK

Fogászati híddal mindez elkerülhető, és az eredeti rágási funkció tökéletesen helyreállítható. A fogászati hidak hasonló módon készülnek a fogászati koronákhoz: a hiányzó fogat élethű, esztétikus foggal pótoljuk, melyet a foghiány melletti ép fogakra készített koronákhoz rögzítünk, így stabilan a helyükön maradnak, sajátunkként funkcionálnak.

Bár a fogászati hidak nagy előnye, hogy ezzel az eljárásmóddal elkerülhető a szájsebészeti beavatkozás, sokan ódzkodhatnak ép fogaik lecsiszolásától, éppen ezért  fogbeültetéssel pótoltatják hiányzó fogaikat.


Ha Önnek sem a hagyományos fogászati hidak, sem a fogbeültetés nem szimpatikus, választhatja a csiszolás nélküli szálerősített hidakat, mely a legkíméletesebb fogpótlási kezelésmód.

KÉRDÉSEIVEL FORDULJON HOZZÁNK BIZALOMMAL, MUNKATÁRSAINK TUDÁSUK LEGJAVÁT ADVA IGYEKEZNEK MEGVÁLASZOLNI AZOKAT!

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek 9.00-20.00

Hétvégén zárva tartunk. 

+36 1 214 3551 / +36 30 530 2606

bottom of page