top of page

FOGKŐELTÁVOLÍTÁS

EGÉSZSÉGES FOGÍNY ÉS LÁTHATÓAN TISZTÁBB, FEHÉREBB FOGAK

Az ételekből visszamaradt anyagok megtapadnak a fogakon, és társulnak a szájban található baktériumokkal. Ez egy sárgásfehér felrakódást eredményez: ez a lepedék vagy plakk. A lepedék egy ideig még fogkefével eltávolítható, később azonban már nem.


Azokon a területeken, ahol a nyál egyébként is koncentráltabban érintkezik a plakkal, egy idő után kicsapódnak belőle bizonyos ionok, a lepedék pedig ezáltal kikristályosodik, megszilárdul. Így alakul ki a klasszikus értelemben vett fogkő.

FOGKŐELTÁVOLÍTÁSSAL A VÉGEREDMÉNY

- Láthatóan tisztább, fehérebb fogak
- Fogínygyulladás megszűnése
- Friss lehelet

FOGKŐLESZEDÉS ULTRAHANGGAL

A fogkövet fogmosással és polírozással már nem lehet eltávolítani, ezért rendelőnkben ultrahangos fogkőeltávolító készüléket alkalmazunk. A készülék által kibocsátott ultrahangos rezgés hatására a fogakról a fogkő kíméletesen leválik. A kezelés végén ProphyJet polírozással varázsoljuk tükörfényessé a megtisztított fogzomácot, amin így nehezebben tapad meg az új fogkő.

ÖNNEK IS SZÜKSÉGE LEHET FOGKŐELTÁVOLÍTÁSRA

A fogkő bekúszhat a fogíny alá is. A fogíny alatti fogkő nem látható, csupán speciális eszközökkel tapintható a fog mellett kialakuló ínytasakokban. A fogkő az ínyt irritálva gyulladást, majd fogágybetegséget és végül csontpusztulást okoz, ami a fogak elvesztéséhez vezethet. Sokan nem tudják, hogy a fogkövesség gócnak számít, és számos betegség, például ízületi fájdalom kiindulópontja lehet. Sajnos nem ritkán vetélés és koraszülés is a számlájára írható.

VolomDental-20190426-69.jpg

ÍGY ELŐZZE MEG A FOGKŐ KIALAKULÁSÁT

Otthoni praktikákkal nem lehetséges a fogkő eltávolítása. Viszont korrekt és rendszeres szájhigiénével a fogkő kialakulása megelőzhető. Rendelőnkben kiemelt figyelmet fordítunk a szájhigiénés oktatásra, hisz ez biztosítja a fogak és a fogágy védelmét.

 

Olyan tudás birtokába kerülhet ezáltal, amiért évtizedek múlva is hálás lesz. A fogászati ellenőrzés általában félévente javasolt, de a fogágybetegségre hajlamos ill. a dohányzó pácienseknél 1-3 havonta javasolt kontrollra járni.

KÉRDÉSEIVEL FORDULJON HOZZÁNK BIZALOMMAL, MUNKATÁRSAINK TUDÁSUK LEGJAVÁT ADVA IGYEKEZNEK MEGVÁLASZOLNI AZOKAT!

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek 9.00-20.00

Hétvégén zárva tartunk. 

+36 1 214 3551 / +36 30 530 2606

bottom of page