top of page

MIGRÉNTERÁPIA GYÓGYSZER NÉLKÜL

A MIGRÉN NAPJAINKBAN MÁR SZINTE NÉPBETEGSÉGNEK SZÁMÍT.

Az érintettek a gyötrő fejfájás mellett egyéb tüneteket is kénytelenek elszenvedni: zavarja őket a fény, a zaj, gyakori a hányinger és a hányás. Sokan napokra kiesnek a munkából is állapotuk miatt. Egyedüli megoldást a marékszámra szedett gyógyszer, a besötétített szoba és az ágynyugalom jelenti számukra. Pedig van más út is.

A MIGRÉN OKAI

A legújabb migrén elméletek szerint a migrén kialakulásához azok a körülmények is elvezetnek, amelyek a szimpatikus idegrendszer terhelését  okozzák. Ilyen ingerek például a barometrikus változások (időjárás), bizonyos ételek, stressz, hormonális változások (menstruációs, változókori vagy terhességi) lehetnek.

 

Ezek közé a kiváltó tényezők közé sorolhatjuk a rágóizmok erős megterhelésekor az izmokban lévő érzékelők kóros működését. Ezek a kis érzékelők maguk is izomrostok. Amikor az izom laza, akkor nem továbbítanak jeleket az agyba.

 

Amikor az izom feszült, az izomorsók is jeleket adnak le. A rendszeres éjjeli fogszorítók izomorsói folyamatos görcsbe kerülnek és állandóan (még akkor is, amikor maga az izom laza) küldik jeleiket az idegrendszer felé. Ez más ingerforrásokkal (stressz, étel, szag stb.) együtt egyfajta „inger túlcsorduláshoz” vezet és kialakulhat a migrénes fájdalom.

A MIGRÉN FOGÁSZATI KEZELÉSE

A migrénes panaszok miniatűr harapásemelőinkkel  50-70%-kal csökkenthetők. A készüléket vagy az alsó vagy a felső metsző fogakra adaptáljuk. Az eszköz a rágóizmok kilazításával éri el migrénellenes hatását, hisz ezzel egy jelentős kiváltó tényezőt megszüntetünk.

 

A fentiekből következően tehát gyógyszerek nélkül is jelentősen csökkenthető a migrén intenzitása és a migrénes epizódok száma a fogszorítás megszüntetésével. Fogszorítással az elkészült fogpótlások  is tönkretehetők, ezért rendelőnkben kiemelt figyelmet fordítunk a kiegyensúlyozott harapás megteremtésére.

ÖN IS SZERETNE MEGSZABADULNI A MIGRÉNTŐL?

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek 9.00-20.00

Hétvégén zárva tartunk. 

+36 1 214 3551 / +36 30 530 2606

bottom of page