top of page

FOGBEÜLTETÉS

HIÁNYZÓ FOG PÓTLÁSA FOGBEÜLTETÉSSEL

Az idő előrehaladtával különböző okok vezethetnek fogaink számának csökkenéséhez, azonban az okoktól függetlenül két dolog bármely fog elvesztése esetén nagyon fontos:
- Az elvesztett fogat mielőbb pótolni kell
- A fogak pótlásának legideálisabb módja - amennyiben a körülmények adottak -  a fogbeültetés.

MIÉRT A FOGBEÜLTETÉS A LEGELŐNYÖSEBB FOGPÓTLÁSI KEZELÉSMÓD?

A fogimplantátum előnyösebb a fogak körbecsiszolásával készített fogászati hídnál, mert nem kell bevonni a kezelésbe a foghiány melletti ép fogakat, így nem kell azok egészséges foganyagát lecsiszolni.

 

A fogbeültetés előnyösebb a kivehető fogpótlásnál, mert nem kell bajlódni a kivehetőséggel, az mindig fixen rögzítve a szánkban van.

 

Az implantátum további nagy előnye, hogy titániumból készül, mely egy kivételesen erős és biokompatibilis anyag. Szervezetünk ezért tudja befogadni, és még fémallergiásoknál sem vált ki allergiás reakciót.

ELVESZTETT FOG PÓTLÁSA FOGBEÜLTETÉSSEL

A fogbeültetés egy fájdalommentes fogászati kezelés. Implantáció során egy foggyökér méretű csavart (implantátumot) helyezünk be az íny alá a csontba, az elvesztett fog helyére. Erre rögzítjük később a fogkoronát, azaz a fognak az íny fölötti látható részét. Így az implantátummal pótolt fog kívülről nézve semmiben nem különbözik egy eredeti fogtól, pedig a fogíny alatti részen nem egy eredeti foggyökér, hanem implantátum tartja teljesen biztosan a pótolt fogat a fogágyban.

MIKOR SEGÍTHET A FOGBEÜLTETÉS?

Fogimplantátummal nem csak egyetlen fog hiánya, de akár teljes fogatlanság pótlása is lehetséges.

EGYETLEN HIÁNYZÓ FOG PÓTLÁSA

Egyetlen foghiány pótlásához elegendő egy darab fogimplantátum beültetése. A fogbeültetés nagy előnye a fogászati hidakkal szemben, hogy így elkerülhető a foghiány melletti ép fogak lecsiszolása.

TÖBB EGYMÁS MELLETTI FOG PÓTLÁSA

Több egymás melletti fog pótlása is lehetséges fogászati implantátumokkal. Ilyen esetekben legalább 2 db fogimplantátum behelyezése szükséges, ugyanis ezekre készítjük a fogakat pótló fogászati hidat.

TELJES FOGATLANSÁG PÓTLÁSA

A teljes fogsorok implantátumra készítve - szemben a hagyományos kivehető protézisekkel - 100%-ban fixen rögzíthetők, így elkerülheti a kivehető fogsorral járó kompromisszumokat.

HOGYAN ZAJLIK A FOGBEÜLTETÉS?

Az implantátum beültetése a szájsebészeti eljárások körében kis operációnak számít. A kezelés során a szájsebész az implantátumot a hiányzó fog helyén, a fogíny alatti csontba ülteti be.

Bár az fogbeültetés során keletkezett apró sebek a fogínyen hamar begyógyulnak, magának az implantátumnak szüksége van néhány hónapra, hogy a fogíny alatti csont teljesen körbenője, így az biztosan és rágással terhelhetően üljön majd egész életünkben a szánkban.

 

Miután az implantátum teljesen beépült, azaz teljesen becsontosodott, orvosa elkészíti rá a végleges fogkoronát. Ön ettől kezdve újra ugyanúgy étkezhet és mosolyoghat, mint fogászati problémájának megjelenése előtt.

 

Természetesen a gyógyulás időszakára sem kell lemondania az étkezésről és a mosolygásról, mert esztétikus ideiglenes fogpótlást készítünk az Ön számára.

FOGBEÜLTETÉS ÖT LÉPÉSBEN

1. KEZELÉSI TERV KÉSZÍTÉSE

A fogbeültetés egy személyes szakorvosi konzultációval kezdődik. Ekkor fogorvosa felméri az Ön igényeit, személyre szabott kezelési tervét pedig alapos állapotfelmérés és egy 3D-s CT felvétel alapján készíti el.

2. FOG IMPLANTÁTUM BEÜLTETÉSE

Az implantátum beültetése teljesen fájdalommentes, és a komplett kezelés (érzéstelenítés - implantátum behelyezése - műtét helyének bevarrása) maximum 90 percet vesz igénybe. Igény esetén lehetőség van altatásban elvégezni a beavatkozást.

3. GYÓGYULÁSI IDŐ

Az implantátumok beültetése után 3-6 hónap gyógyulási idővel kell számolnunk, hogy az implantátumok beépülhessenek a fogíny alatti csontba. Az így létrejött stabilitásnak  köszönhetően az implantátumra rögzített fogkoronával ugyanolyan gondtalanul lehet majd rágni, mint igazi fogainkkal.

4. ÍNYFORMÁZÁS

A szükséges gyógyulási idő letelte után az implantátum már tökéletesen benőtt a csontba. Ekkor fogorvosa egy apró metszést ejt az implantátum fölötti ínyen, így szabaddá teszi az implantátumot. Az implantátumra apró ínyformázó csavart helyez,  hogy a leendő fog koronáját tökéletesen körbefussa majd az íny.

5. KORONA ELKÉSZÍTÉSE

Egy-két héttel az implantátum felszabadítása és az ínyformázó felhelyezése után már meg is lehet kezdeni a végleges korona készítését a beültetett implantátumra. A korona elkészültével az Ön kezelése is lezárul, és sajátjaként használhatja új fogpótlását.

+ FOGBEÜLTETÉS 10 ÉV GARANCIÁVAL

Jó szájhigiéne mellett egy egész életen át szolgálhat a beültetett fog. Fogorvosaink az Ön implantátumát egy egész életen át tartó megoldásnak szánják, és ezen az úton 10 éves  garancia keretében Ön mellett maradunk!

MIT TESZÜNK RENDELŐNKBEN A MAGAS MINŐSÉGÉRT?

  • Virtuális implantáció tervezése 3D képalkotással

  • Kíméletes beavatkozások számítógépvezérelt érzéstelenítéssel

  • Implantátumaink megbizható standard és prémium kategóriában is elérhetők

  • Hétvégi rendelkezésre állás implantált betegeinknek

Különleges pontossággal kivitelezett fogpótlások, hogy nagyon kényelmesek legyenek és ne terheljék túl a beültetést.

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek 9.00-20.00

Hétvégén zárva tartunk. 

+36 1 214 3551 / +36 30 530 2606

bottom of page