top of page

MOZGÓ FOGAK MEGERŐSÍTÉSE

NE MONDJON BÚCSÚT MOZGÓ FOGAINAK!

A fogak mozgásának, mozgathatóságának oka a napjainkban népbetegségnek számító fogágybetegség, melynek utolsó fázisa a fogak elvesztése lehet, így mihamarabb ajánlott a célzott fogászati kezelés megkezdése.

 

Fogászati rendelőnk nagy rutinnal rendelkezik a fogágybetegség kezelésében és a meglazult fogak visszerősítésében.

Modern szálerősített sínezési eljárással lehetőség van a mozgó fogak stabilizálására. Mi azonban ennél tovább megyünk: az okokat is kezelve megakadályozzuk  a fogágybetegsége további romlását, és komplex kezelés keretében lehetőség szerint vissza is fordítjuk a folyamatot.

MIÉRT MOZOGNAK A FOGAIM?

Az esetek túlnyomó többségében a nem megfelelő szájhigiéne, a fogkő és lepedék áll a fogakat tartó fogágy (csont és fogíny) elsorvadása mögött.

 

Kezdetben csak a fogkő halmozódik, ami nem áll meg az ínyszélnél, hanem behatol alá is, baktériumokkal teli tasakok kialakulását eredményezve a fog és az íny között. A tasakok mélyén található baktériumok miatt, a folyamatosan fennálló ínygyulladás következtében az íny visszahúzódik. Hamarosan csontpusztulás lép fel, így a fogak gyökerét körülvevő csont eltűnik, és a fogak meglazulnak, mozogni kezdenek, végül kiesnek. A mozgó fogak kezelése csakis fogorvosi segítséggel lehetséges.

 

Mit köszönhet majd a mozgó fogak sínezésének?

  • Stabil fogak

  • Eredeti rágásélmény

  • Egészséges és újra rózsaszín íny

  • Üde lehelet

HOGYAN RÖGZÍTJÜK A MEGLAZULT FOGAKAT?

A szálerősített sínezéshez prémium minőségű anyagokat használunk. A rögzítő sínt úgy kell elképzelni, mint egy vékony, ám rendkívül erős, fehér színű szalagot, melyet belülről, a nyelv felőli részről rögzítünk a meglazult fogakra. A sín szinte észrevehetetlen, egyáltalán nem akadályozza az étkezést és beszédet, és visszaadja a rágás eredeti élményét is. A mozgó fogak kezelése 3 lépésben:

1.
A FOGÁGYBETEGSÉG MEGSZÜNTETÉSE KOMPLEX KEZELÉSSEL

2.
A MEREVÍTŐSZALAG FELHELYEZÉSE A FOGAK NYELV FELŐLI RÉSZÉRE

3.
A MEREVÍTŐSZALAG RAGASZTÁSA ÉS BEBORÍTÁSA ESZTÉTIKUS RENAMEL™ TÖMŐANYAGGAL

A FOGÁGYBETEGSÉG KORAI JELEIRE FIGYELVE, IDŐBEN LÉPVE A MOZGÓ FOG VISSZA TUD ERŐSÖDNI.

Amennyiben a fogágybetegség bármely jelét tapasztalja, tegye meg az első lépést és keresse bizalommal szakértő orvosainkat!

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek 9.00-20.00

Hétvégén zárva tartunk. 

+36 1 214 3551 / +36 30 530 2606

bottom of page