top of page

FOGÁSZATI KORONÁK

MIKOR SEGÍTHET A FOGÁSZATI KORONA?

Bárkivel előfordulhat, hogy foga oly mértékben károsodik, hogy egy egyszerű fogtöméssel már nem orvosolható a probléma. Egy ártatlannak tűnő szuvasodás is lehet annyira kiterjedt, hogy végül alig marad ép foganyag, de főként gyökérkezelt fogaknál tapasztalható, hogy idővel elvesztik ellenállóképességüket és letöredeznek. Ugyanígy egy fogsérülés következtében is letörhet a fog vagy annak egy darabja.

EGY LETÖRT FOGNAK AZONBAN MÉG NEM KELL FELTÉTLENÜL BÚCSÚT MONDANUNK!

Kisebb hiányzó rész esetén pótolható a letört darab direkt vagy porcelán héjjal, nagy hiány esetében pedig a fogakra készített koronával oldhatjuk meg a problémát: nemcsak a foghúzást kerülhetjük el, hanem még javíthatunk is fogunk eredeti formáján és színén.

HOGYAN KAPHAT TERMÉSZETES ÉS TARTÓS KORONÁT?

MEGFELELŐ ELŐKÉSZÍTÉSSEL

Rossz előkészítés és fogtechnikai pontatlanság következménye lehet, hogy a koronák nem zárnak tökéletesen az ínyszélnél, aminek következtében a korona alatt lévő fog tönkremegy. Ha ez megtörténik, már csak a fogpótlás marad, újabb kiadásokba sodorva a pácienst.
Fogászati rendelőnkben ilyen nem fordulhat elő, részben a kiemelkedő szakmai felkészültség és hozzáállás, részben a kiváló fogtechnikai háttér miatt.

PRÉMIUM MINŐSÉGŰ ANYAGHASZNÁLATTAL

Fémkerámia korona esetében a fém alap nem engedi be a fog anyagába a fényt, így az íny a korona szélénél igen sötét, kékes árnyalatú lesz: ezért alkalmazzuk szinte mindig a fémmentes koronákat. A fémmentes korona lehet porcelán, üveg vagy cirkónium alapú, de minden esetben természetesen hat és gyönyörű mosolyt eredményez.

KIVÁLÓ FOGTECHNIKAI TELJESÍTMÉNNYEL

Fogászati rendelőnk a legjobb hazai fogtechnikai laborokkal áll együttműködésben.

PONTOS HARAPÁSBEÁLLÍTÁSSAL A KÉNYELMES VISELETÉRT

A fogsorok érintkezésének helyes beállításával rendelőnk országos szinten kiemelkedően foglalkozik. Itt tudhat meg többet a harapáskiegyensúlyozás fontosságáról!

VolomDental-20190426-10.jpg

FÉMMENTES KORONÁVAL A SZEBB MOSOLYÉRT

A fogászati koronák mára kinőtték pusztán praktikus fogmentési szerepüket és az esztétikus fogászati megoldások egyik kiemelkedő teljesítményévé váltak. A fémmentes cirkon és E-max fogpótlásokkal a fény akadálytalanul jut be a fogba, ami a fognyaknál és az íny szélénél visszasugározódik, így ezek a területek világosabbak, fehérebbek és élettelibbek lesznek.

HOGYAN KÉSZÜL A FOGÁSZATI KORONA?

1. FÁJDALOMMENTES ÉRZÉSTELENÍTÉS

Mindenek előtt fogorvosunk egy speciális készülékkel fájdalommentesen elérzésteleníti a kezelendő fogat, hogy a beavatkozás során semmilyen kellemetlenséget ne érezzünk.

2. A FOG ELŐKÉSZÍTÉSE

Miután a fog teljesen érzéketlenné vált, a kezelést a fog körbecsiszolásával kezdjük. Csiszolással a fog külső pár milliméterét távolítjuk el minden oldalról, hogy elegendő helye legyen a fogra készülő koronának.

3. LENYOMAT KÉSZÍTÉSE

A tökéletesen körbecsiszolt fogról lenyomatot veszünk egy puha, gyurmaszerű anyaggal, ugyanis ez alapján fog elkészülni a fogsorába kényelmesen illeszkedő, egyedi korona.

4. KORONA BERAGASZTÁSA

Az egyedi lenyomat alapján készülő koronája egy fogtechnikai laboratóriumban nyeri el végső formáját és színét. Az elkészült fogkoronát így csupán már csak fel kell ragasztani körbecsiszolt fogára, és Ön újra bátran mosolyoghat és zavartalanul étkezhet!

5. A VÉGEREDMÉNY

- Élettel teli, esztétikus fogpótlás
- Nagy teherbíró képesség, akadálytalan étkezés
- Rózsaszín és egészséges ínyszél
- Teljesen fémmentes pótlás, ami nem vált ki allergiás reakciót

KÉRDÉSEIVEL FORDULJON HOZZÁNK BIZALOMMAL, MUNKATÁRSAINK TUDÁSUK LEGJAVÁT ADVA IGYEKEZNEK MEGVÁLASZOLNI AZOKAT!

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek 9.00-20.00

Hétvégén zárva tartunk. 

+36 1 214 3551 / +36 30 530 2606

bottom of page