top of page

Acerca de

szajsebeszeti_fogeltavolitas.jpg

Tudományosan megalapozott, komplex fogszabályozás

A fogszabályozás több, mint fogegyenesítés!

Legalább is klinikánkon, ahol  az az alapvetés, hogy fogászati kezeléseinknél nem elégszünk meg a látszateredményekkel, utánajárunk az okoknak is.

A genetikáé a legkisebb szerep

Különösen igaz ez a fogszabályozásra, hisz a szabálytalan fogazat egy többtényezős problémakör, ezért kezelése is komplex megközelítést igényel. Kialakulásában  - a hiedelmekkel ellentétben – a genetika játssza a legkisebb szerepet, sokkal inkább különféle környezeti hatások állnak a háttérben.

Ilyen például a:

  •  szoptatás elmaradása

  • a katasztrofális táplálkozásunk

  • különféle rossz szokások (cumizás, ujjszopás, körömrágás, stb.)

  • izomdiszfunkciók

  • a szájlégzés, a nyelvlökéses nyelés

  • hangképzési és testtartási problémák

Komplex kezelés hiányában borítékolható a visszaesés

Ahol ezeket nem kezelik, ott vissza fog esni a terápia  eredménye. A visszarendeződés aránya  - kutatások szerint -  90% körüli. Hiába tehát a ráfordított pénz és energia.

Nálunk más a szemlélet.

 

Mi az okokat is feltárjuk és kezeljük, hogy tartós legyen az eredmény.

A szép mosoly az alap, a nálunk született fogsorok kényelmesek is, mert gondot fordítunk a fogak záródására is.

Csapatban gondolkozunk

Teamben dolgozunk a legjobb eredmény érdekében: orthodontusok, gnatológus, klinikai nyelvész, légzés therapeuta, logopédusok, myofunkcionális therapeuták, és gyógytornász.

Időnként szájsebész is segíti a munkánkat ill. külsősként fül-orr-gégész, allergológus, orthopédus.

Az ország vezető szakembereit gyűjtöttük magunk köré.

volom_andras.jpg

Dr. Volom András

A klinika tulajdonosa, szakmai vezetője, számos innovatív fogászati eljárás kidolgozója ill. bevezetője, hazai és külföldi fogászati kongresszusok rendszeres előadója, több tudományos cikk szerzője.

Az esztétikai fogászaton túl a fogsorérintkezés szakértője. Ennek nemcsak a fogszabályozásban van jelentősége, hanem bármilyen fogmű esetében, de tudását a fogszorítók és a migrénesek is kamatoztatják.

Felkai_Thomas_08_hoch.jpg

Dr. Felkai Tamás

A sínes fogszabályozás egyik európai guruja, az Invisalign Platinum Plus orvosa, klinikai előadója. Itthon és Ausztriában is praktizál. A hazai egyetemeken a nevéhez fűződik a digitalis fogszabályozás bevezetése. A Semmelweis Egyetem Digitális Fogszabályozási Osztályának vezetője.

volomne_varga_marianna.jpg

Dr.Volomné Varga Marianna

Klinikai nyelvész, myofunkcionális szaktanácsadó, myofunkcionális- és Buteyko légzés therapeuta. Nevéhez fűződik a myofunkcionális fogszabályozás hazai meghonosítása. Rendszeresen tart előadásokat, továbbképzéseket fogorvosoknak, logopédusoknak, védőnőknek itthon és külföldön egyaránt.

Fogszabályozós teamünkben dolgozik még a több évtizedes tapasztalattal rendelkező orthodontus, Dr. Szakállosy Beatrix, az ugyancsak fogszabályozó kolléga Dr. Magyar Cecília, aki fiatal kora ellenére számos bonyolult esetet tud már a háta mögött és minden innovatív, előremutató módszerre nyitott.
 

Logopédusaink és myofunkcionális terapeutáink Hevesi Gabriella, aki Olaszországban is dolgozott és képezte magát és rendszeresen tart továbbképzéseket a nyelvlökéses terápia témakörében, Léhner Borostyán, aki kedvességével minden gyermek bizalmát megnyeri és Berczi Miklós gyógytornász, Mckenzie terapeuta.

szakallosy_bea.jpg

dr. Szakállosy Beatrix

IMG_7301.jpg

dr. Magyar Cecília

hevesi_gabriella.jpg

Hevesi Gabriella

Borostyán_edited.jpg

Léhner Borostyán

berczi_miklos.jpg

Berczi Miklós

Klinikánkon minden típusú fogszabályozás elérhető a hagyományostól kezdve a sínes fogszabályozáson (Invislign, Angel aligner, Clear Correct) át a myofunkcionális orthodonciáig (Myobrace).

 

A fogszabályozás típusától függetlenül minden kezelésünk tartalmaz funkcionális részt is, tehát oki terápiát a tartósabb eredmény érdekében.

Van olyan, hogy túl korán, vagy túl későn?

Az életkor nem akadály.

Éppúgy van válaszunk egy 3 éves ujjszopó, egy torlódott fogazatú tini, egy későn elhatározásra jutó fiatalember, mint már egy pótlással is rendelkező, de szabályos fogakat akaró nagymama számára.

 

A legjobb eredmény természetesen a még fejlődésben lévő gyermekenél érhető el, hisz náluk támogatható, elősegíthető a természetes növekedés, míg maradó fogazatban annyi hellyel gazdálkodhatunk, amennyi van.

 

Létezik tehát preferált életkor, de megoldás ezen kívül is van.

Az Önök kényelme és a körültekintő előzetes felmérés/tervezés érdekében minden szükséges diagnosztikai eszközzel rendelkezünk: csúcskategóriás Vatech 3D CBCT, panorama- és teleröntgen.

Az esetek többségében a kellemetlen lenyomatvétel helyett szájüregi scannert (digitális letapogató berendezést) használunk a fogak leképezésére, amit egy 3D nyomtatóval kiprintelünk.

Mottónk: Szép mosoly, kényelmes fogsor, jobb  légút, hosszabb, egészségesebb élet.

4 Dr Volom nagy tábla_prewiew_4_változat.jpg
bottom of page